Νέα μέτρα από τη ΔΕΥΑΝ για να προλάβει τα χειρότερα

 

Μας περιμένουν δύσκολες ημέρες τόνισαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ Χίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του όπου συζητήθηκε η αποτίμηση της βροχομετρικής περιόδου αλλά και η λήψη έκτακτων μέτρων για τη λειψυδρία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο κυρίως περιοχές αυτή της Αμανής και του Βροντάδου με τον κ. Μυριαγκό να σημειώνει ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προληφθεί το ενδεχόμενο της έλλειψης νερού. Όπως τόνισε τα χωριά της Αμανής υδροδοτούνται από δεξαμενές και αν συνεχίσει το φαινόμενο της ανομβρίας τότε σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα. Ταυτόχρονα στον Βροντάδο παρατηρείται κατά την καλοκαιρινή περίοδο μία τεράστια αύξηση του πληθυσμού και για αυτό προκύπτουν προβλήματα με την υδροδότηση.

ΤΟ Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ αποφάσισε η άρδευση από το δίκτυο ύδρευσης να μειωθεί από  τα 60 κυβικά που είναι σήμερα στα  20 κυβικά  και να μην εγκριθεί καμία νέα άδεια κατ εξαίρεση για άρδευση.

Παράλληλα σε όποια περιοχή χρειάζεται να γίνεται περιοδική η τμηματική υδροδότηση, η παροχή νερού τις νυχτερινές ώρες.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε:

  • Τοποθέτηση μικρών μονάδων  αφαλάτωσης δυναμικότητας 200 κυβικών ημερησίως στο Λιθί, στα Λημνιά  και  στο λιμάνι της Χίου.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 1.000 κυβικών ημερησίως.
  • Χρηματοδότηση για την κατασκευή νέου διυλιστηρίου για το φράγμα Κατράρη να αυξήσουμε την παροχή του νερού στη Νότια Χίο.
  • Ενεργοποίηση γεωτρήσεων που βρίσκονται σε αναμονή.
  • Χρηματοδότηση για την προμήθεια σε υλικά και ανταλλακτικά των αφαλατώσεων και των διαφόρων αντλιών για τις γεωτρήσεις.
  • Η μίσθωση της αφαλάτωσης στην Μαρίνα του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί και το έτος 2023.
  • Προμήθεια μιας νέας υδροφόρας 10 κυβικών για μεταφορά νερού σε περιοχές και χωριά τα οποία δεν μπορούν να υδροδοτηθούν με άλλο τρόπο καθώς και μιας μικρότερης 2 κυβικών για περιοχές με μικρό πλάτος δρόμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.